SPECIFIKACIJE:

CE kategorija: B
Dolžina o.a. : 17,6 m
Širina o.a ..: 5,2 m
Št. oseb: 30
Največja moč: 2600 KM

 

Superocean 58 se ponaša z osupljivo zasnovo, dolžino skoraj 18 metrov in krovom Superocean 58, za katerega so značilne mišičaste linije in vse tipične stilske značilnosti ladjedelnice Scanner, Superocean 58 navdušuje s svojimi prostori na palubi in notranjo prostornostjo.

Inovacija je pogosto sama sebi namen, brez povezave z realnostjo. Vendar to ne velja za Superocean 58: rojena iz posebne zahteve kupca, je rezultat dolgega študija inženiringa, ergonomije in estetike ter preseneča s svojo kakovostjo in izvirnostjo. Projekt, ki je nastal iz sodelovanja med dvema poslovnima realnostima – italijansko Seascan Marine, proizvajalcem znanega Scanner Luxury Ribs, in francoskim Yachting Maintenance – z zasnovo in pomorsko arhitekturo Donata Montemitra in Benoita Marcilhacyja je bil prvotno zagnan z namenom ustvarjanja brezkompromisnih čolnov.

Za zunanje linije je značilen ukrivljen profil cevi, ki se med odkrivanjem trupa dviga proti premcu in ga najdemo na skoraj vseh vodilnih modelih Scanner. Tako lahko opazovalec opazi okna trupa in ugane navtične lastnosti, ki jih ponuja geometrija trupa.

 

Ogromni prostori na palubi gostom ponujajo številne rešitve za uživanje v čolnu: sončne palube, jedilne cone in kopalne ploščadi na krmi (z vgrajeno kopalno lestvijo ali hidravlično upravljanim prehodom) so zasnovani tako, da zadovoljijo potrebe ogromnega števila potnikov. Čoln namreč lahko sprejme do 30 potnikov. Poleg tega ladjedelnica daje stranki možnost, da izbere materiale, zaključke, možnosti in postavitev, ki jih želi, da najbolje ustrezajo njegovim okusom in potrebam. Pravzaprav po mnenju Scannerja “popolne ladje ni. Za vsako osebo, ki jo želi imeti, je idealen čoln.”

Zunanjost Superocean 58

To je popolnoma res, saj je pravo razkošje v tem, da se razlikujete z uporabo edinstvenih predmetov po meri. Model, ki smo ga preizkusili v jesenskem dnevu z ravnim morjem, je v celoti prekrit z masivno tikovino. Premec brez blazin ponuja ogromno površino z odličnim razgledom, ki ga prekinjajo le trije široki vhodi v kabine spodaj. Optična igra robov iz tikovine in kvadratna oblika nizkih stranskih sten brez stranskih ograj ustvarja zelo prijeten in moderen optično geometrijski učinek.

Sončna paluba Superocean 58 v premcu Superocean 58 na krmi

Ekstremni premčni del vsebuje poseben dolg predal za velik bimini zgornji del, ki lahko tako popolnoma izgine pod blazinami. Ta sistem je estetsko priročen, praktičen in varen na morju. Enako odlična je rešitev sidrnega vitla na krovu in sidrnega vitla pod njim (na voljo je celo palubna ročna prha za verigo in ročno pranje).

Superocean 58 sprostitvena cona Superocean 58 na krmi

Manevriranje je zagotovljeno z nožnimi komandami, medtem ko sta dve privezni klipi nameščeni bolj nazaj, da olajšata manevre priveza. Sidro je posebej oblikovala ladjedelnica sama, ki je izbrala prav posebno obliko. Druga rešitev, zaradi katere je Superocean 58 še bolj udoben in značilen, je dvojna klop/kavč na premcu, tik ob vetrobranskem steklu, sedežne blazine in naslonjalo, ki ponuja privilegirano območje tako za navigacijo kot za trenutke sprostitve/branja.

Platforma za sončenje Superocean 58

Široka osrednja pot, prekrita s tikovino, omogoča potnikom, da popolnoma varno pridejo do premca. V osrednjem delu čolna, zaščiten z velikim trdim krovom, sta krmilna konzola in ležalnik za goste, obrnjen proti morju.

Krmilna konzola Superocean 58Scanner Marine T-Top

Konzola, prava krmilna postaja v stilu superjaht, je velikodušna tako po velikosti kot opremi. Slednji je popoln, dobro urejen in lahko dosegljiv. Veliko prostora je na voljo za pilota, ki lahko tako najde najboljši položaj za krmiljenje in manevriranje čolna, s skupno šestimi sedeži med pilotsko in kopilotsko klopjo. Tri stopnice vodijo do glavne palube, kjer je kokpit opremljen kot prava terasa s pogledom na morje, opremljena s kuhinjsko omaro z žarom, pomivalnim koritom, hladilniki, vinsko kletjo, shrambo, predalom za jedilni pribor in posodo, vse pokrito z odpiranjem tikovih plošč: zunanji prostori so vsaj 40 % širši od konkurentov.

Zunanja jedilnica Superocean 58 Jedilna miza Superocean 58

Lastnik je izbral rešitev izjemne družabnosti z dvema velikima mizama s fiksnimi nogami, obdanima s sedežno garnituro v obliki črke L. V delu palube je nameščen solarij: dve veliki sončni blazini sta pravzaprav nameščeni nad dvema zelo uporabnima prostoroma, eden za shranjevanje opreme, drugi za 2,20 metra (izpihnjen) razpis. Majhna, a estetsko prijetna trda streha pokriva osrednji del čolna, v katerega sta nameščeni krmilno postajo in kuhinja, vendar ladjedelnica ponuja možnost zasenčenja tudi krme s posebnim bimini vrhom, podprtim s karbonskimi drogovi, ki jih lahko pospravite v eden od številnih odlagalnih prostorov, ki so na voljo v celotnem čolnu.

Superocean 58 izvlečni lok bimini

Sončni zahod Superocean 58

Superocean 58: Notranjost
Čeprav Scanner Superocean 58 očitno velja za odprto jahto, se soočamo z bistveno bolj večnamenskim čolnom. Pravzaprav, kljub kategoriji dnevnih križark, v katero bi ga lahko vstavili, ponuja čoln enake ugodnosti kot prava popolna večja križarka. Notranjost pravzaprav ponuja drevesno široke kabine in tri glave, jedilnico z kuhinjo in jedilno mizo ter kabino za posadko z ločenim vhodom iz kokpita.

Notranjost Superocean 58

Notranjost je lahka in svetla, izdelana iz prijetno belo pobarvanega lesa z vidnimi žilami v zelo morskem slogu in z nekaterimi deli sten in pohištva v wengéju: prijetna in moderna celota, ki popestri mladi duh čolna. Okna niso zelo velika, imajo pa del odpiranja in zadostujejo za dovajanje zraka in svetlobe v prostore; po drugi strani pa je treba upoštevati, da je Superocean 58 hiter in zelo okreten motorni čoln, zato certifikati, namenjeni zagotavljanju visoke stopnje varnosti, omejujejo odprtine v bokih, vendar sta na stropu še vedno dve veliki loputi.

Jedilnica, ki je nameščena na sredini ladje, ima skoraj kvadratni načrt in je klasično razdeljena na jedilnico na desni strani in kuhinjo na levi strani, z velikim prehodom na sredini, ki olajša kroženje na krovu. Kvadratna električna miza z eno samo fiksno nogo se lahko spusti in spremeni v dva dodatna ležišča. Kuhinja je kompaktna, v obliki črke L in opremljena z lepim pregradnim otokom. Radovedna in pametna se nam zdi rešitev, ki vključuje TV v zunanjo steno kuhinjskega otoka, obrnjenega proti kavčem in na pravi razdalji, zelo diskretna kot postavitev in prav nič obsežna.

Superocean 58 glavna kabina Superocean 58 kabina za goste

Malo naprej najdemo vrata glavne kabine s polno širino, opremljeno z zakonsko posteljo na sredini, dvema omaricama z vrati in dvema nočnima omaricama ob straneh. Povsod je zaznati izjemna pozornost do detajlov in izbor visokokakovostnih materialov.

Glava Superocean 58 Glava Superocean 58

Tri glave imajo na primer enak zaključek: ena od sten je iz ultra tankega naravnega cepljenega kamna, nameščenega na lahki nosilec, ki v kombinaciji s preostalimi belimi stenami in umivalnikom Corian daje zagotovo zmagovalno estetiko. učinek. Prednost dvojne VIP kabine je postelja, ki skoraj v celoti zavzema razpoložljivo površino in s stranskim panoramskim oknom ustvarja udoben in udoben prostor. Tretja kabina za goste je namesto tega s pogradom.

Gradnja
Superocean 58 okna

Trup je izdelan iz steklenih vlaken z ročno trdno laminacijo, večosnimi blazinicami, vinilestrom in izpostavljenimi smolami. Strani in krov namesto tega uporabljajo sendvič tehnologijo z jedrom iz PVC pene. Zasnova trupa je rezultat dolge študije visokih hitrosti, velikih napetosti in potisnega pogona: dve podporni drsnici na vsaki strani zagotavljata dobro gladkost in mehkobo na vodi. Gradbeništvo je uporabilo tudi najnovejše tehnologije laserskega rezanja z numerično krmiljenjem. Visokointenzivno barvanje zagotavlja dolgo življenjsko dobo in popoln zaključek.

Superocean 58 Sea Trial
Preizkus Superocean 58 na morju

Tihi jesenski dan nam zagotovo ni pomagal, da bi v celoti razumeli lastnosti čolna, katerega trup je bil posebej zasnovan za zagotavljanje odlične gladkosti v kombinaciji s pogonom potisnika, dobre zmogljivosti in visoke stabilnosti na morju.

Superocean 58 v teku Superocean 58 lok

Tudi pri visoki hitrosti čoln izvaja okretne zavoje, z dobrim bočnim naklonom. V najtesnejših zavojih – govorimo o premeru okoli 50 metrov – motorji izgubljajo število vrtljajev, vendar ne vstopajo v kavitacijo, kar je koristno za zmogljivost.

Superocean 58 obratov

Trup se zdi precej mehak glede na prehod po lastno proizvedenih valovih brez posebnih udarcev trupa. Ima odlično sposobnost samoregulacije, zaradi česar je čoln resnično stabilen tudi ko miruje, njegova posebna zasnova pa naredi čoln izjemno suh v vseh morskih razmerah.

Superocean 58 trup Superocean 58 krma

Gotovo je, da se soočamo z motornim čolnom, ki se kljub precejšnji velikosti in masi obnaša športno in hitro, z najvišjo hitrostjo 37 vozlov. Krmilna konzola Superoceana 58 je resnično knežja, z proporci v stilu jahte in odličnim 360-stopinjskim razgledom, ki ga prekinjajo le oporniki trdega vrha zgoraj. Široke sprehajalne poti po celotnem čolnu in prisotnost številnih držal zagotavljajo popolno varnost na krovu. In varnost je skupaj z estetiko in tehnologijo vidik, ki mu ladjedelnica namenja posebno pozornost.

Nočna luč Superocean 58

Skratka, Superocean 58 združuje klasični šarm in tehnološko sodobnost: ambiciozen cilj, ki ga je italijansko-francoski proizvajalec uspešno dosegel.

 

Tehnične specifikacije
Dolžina 17,60 m
Širina 5,20 m
Ugrez 1,10 m
Prostornina rezervoarja za gorivo 2 x 1.200 l
Prostornina rezervoarja za svežo vodo 500 l
Kapaciteta rezervoarja za črno vodo 80 l
Kapaciteta rezervoarja za sivo vodo 120 l
ES kategorija B
Teža z motorji 23T
Kapaciteta potnikov 30
Motorja 2 x MAN 1000KM
Propulzivni potisni pogon Jolly Drive
Premčni in krmni potisniki Električni