YAMAHA F40 HETL

Eden izmed najbolje prodajanih izvenkrmnih motorjev Yamaha s 40 KM v ponudbi Yamaha Marine je zagotovo F40 HETL, idealen za vožnjo odprtih ali kabinskih čolnov in gumenjakov brez dovoljenja za čoln. Običajno se imenuje Yamaha 40 60.

Elektronski sistem vbrizgavanja (EFI) zagotavlja odlične zmogljivosti in nizko porabo goriva, hkrati pa še vedno nudi impresivno moč in trajni navor med pospeševanjem. Zahvaljujoč 4-taktni tehnologiji je raven hrupa in vibracij zmanjšana na minimum. Urna poraba, ocenjena za 500-600 kg čoln, je 9 do 12 litrov na uro za ta ladijski motor. Izjemna vrednost v primerjavi s 40 60 motorji iste ravni in s podobno izhodno močjo.

4-taktni izvenkrmni motor Yamaha F40 HETL 40 KM, imenovan “Yamaha 40/60“, lahko uživa v sistemu imobilizacije Y-COP (dodatna oprema), preprostem, enostavnem za uporabo in zelo učinkovitem; v bistvu je le s pritiskom na gumb na priloženem daljinskem upravljalniku mogoče zakleniti in odkleniti sistem za vžig motorja, kar lastniku čolna zagotavlja večjo mirnost, ko je čoln brez nadzora. Posebej za ljubitelje ribolova je Yamahinemu morskemu motorju koristi tudi Trolling Valve, sistem, ki lahko s pritiskom na stikalo na vozniku prilagaja hitrost motorja pri minimalnih vrtljajih, med 620 in 900 vrt/min; ta sistem se pogosto uporablja za tiste, ki se ukvarjajo s trolanjem, ki imajo konstantno hitrost pri nizkih hitrostih.

Moč motorja KM / hp

40