V ponudbi preko 200 različnih novih plovil.

 

Ponosni smo na to barko. Aluminijasti čoln Viking 390 je v mnogih pogledih naš najboljši ribiški čoln srednje velikosti za tri ali štiri ribiče. Celinske vode zanjo niso izziv – čoln je neverjetno stabilen, odporen na ovire, kot so kamnita obala ali plitvine. Potopitev praznega čolna V-390 je približno 10 cm.

Motor s 25 KM je najmočnejši motor, ki ga je mogoče vgraditi v čoln V-390. Ne pozabite pa, da je že 15 KM dovolj, da ta stabilen in prostoren ribiški čoln pokaže pregovorno “krempelj”. Tudi s to močjo motorja je zagotovljeno planiranje, zahvaljujoč kateremu lahko našo “390” plujete zelo hitro in varčno. Po drugi strani pa je za kopanje na mirnem jezeru dovolj elektromotor.

Vprašajte sodelavca VIKINGA o izvenkrmnem motorju za vaš čoln – poiskali vam bomo in vam ponudili najprimernejšega!

Glede na uporabljene materiale in način izdelave (popolnoma varjena konstrukcija), zasnovo trupa, nepotopljivost in udobje uporabe (prostorno, popolnoma ravno dno kokpita, višina deske 55 – 61 cm) lahko tvegamo, da gre za najvarnejši in najboljši ribolov s čolnom v svojem razredu.

Vaše novo plovilo opremimo po vaši želji. V-390 ni nujno ribiški čoln. Ravna paluba in ogromne možnosti njene konfiguracije ter dodatne opreme naredijo naš čoln zelo dober predlog za ljudi, ki želijo ne nujno velik, a okreten in stabilen, kompakten utility čoln, ki se lahko uporablja za delo na vodi ali za rekreativno plavanje. , tudi za malo težje vode (čoln izpolnjuje zahteve konstrukcijske kategorije C).

Material za izdelavo čolnov Viking 390 je najkvalitetnejša aluminijasta pločevina debeline 3 mm. Gre za aluminij PA11 z visoko odpornostjo proti koroziji tudi v morskih pogojih.

Vsi konstrukcijski zvari so dvojni zvari. V proizvodnem procesu čolna Viking 390 ne uporabimo niti ene zakovice, vijaka ali vijaka za izdelavo trupa. Tako kot vsi aluminijasti čolni, ki jih proizvaja naše podjetje, ima Viking 390 dve zaprti plovni komori, zaradi česar je nepotopljiv čoln.