Večji, močnejši, prostornejši, a še vedno Scanner. Prihaja nova paradna ladja, Scanner Envy 1500, maksi napihljivi čoln, dolg več kot 15 metrov, ki ga lahko poganja do 2400 konjskih moči. Če pogledamo prve upodobitve, ki so bile na voljo, se zdi, da je serija naredila še en korak naprej po Envy 1200 in 1400. Oglejmo si predogled prvih pomembnih funkcij.

Tukaj preberite vse članke o gumenjakih Scanner

Scanner 1500

Vzdolžni profil, ki se nato dvigne do premca (veliki prostori za lastnika) in združuje pomorsko zmogljivost z veliko notranjega prostora. To značilnost imajo trupi Scanner, to je znano. Že na začetku pa je presenetljivo, kako se tokrat zdi, da je prostor na palubi ekstremno vzet. Začenši s krmo, se dejansko soočimo s ploščadjo, ki je, zunaj ali ne, paradno polje. Poleg velike širine, ki doseže 4,6 metra, je na krovu tako mogoče uživati na terasi za sončenje in imeti elegantno zasebno plažo spredaj.

Konfiguracija kokpita je povsem klasična: za sončno palubo najdemo dve nasproti ležeči sedežni z zložljivo mizo na sredini. Območje, ki je delno pokrito s trdo streho, je mogoče dodatno zaščititi z raztegljivo markizo.

Na zadnji strani strešnih stebrov najdemo mokro barsko površino s precejšnjimi prostorninami za shranjevanje, hladilniki, kuhalnimi ploščami in pulti. V premcu je krmilna postaja zaščitena z velikim vetrobranskim steklom, ob vznožju vetrobranskega stekla pa je druga velika sončna paluba.

Mlad gumenjak, ki po predhodnih slikah kljub velikim prostorninam pod palubo izgleda aerodinamično, športno.

Kabine novega Scannerja 1500

V premcu je glavna kabina polne širine, ki mora imeti s tipičnim Scanner premcem dovolj prostora. Drugi pa je zadnji in je gostujoči dvojnik. Na sredini čolna, ki si ga delita obe kabini, je priročna toaletna soba (opremljena z ločeno prho) in skupni osrednji salon.

Med cilji dizajna Scanner Envy 1500, ki ga je razvil Montemitro Design – Scanner studio, je ponudil max. veliki gumenjak, kjer lahko za vikend dva para ali družina preživita prijetno križarjenje.

Maxi napihljivi čoln Scanner z max. motorjem 2.400 KM

Predstavljajte si, da imate 2400 konjskih moči zadaj. Toliko, kajne? Trupi skenerjev so nas navsezadnje navadili na odlično zmogljivost in ta moč je največja možna,
ki jo ponudi Mercury V12 s 600 konjskimi močmi

.
Scanner Envy 1500 z dvema izvenkrmnima motorjema.

Nekoliko veliko, bi nekateri rekli. Smo še pri gumenjaku ki tudi pri nižjih močeh 40/45 vozlov ne bo pomota.
Čoln ima lahko tako vgrajene, bencinske in dizelske, notranje kot izvenkrmne motorje.