V ponudbi preko 200 različnih novih plovil.

 

Čeprav je zgradba trupa čolna Viking 460 nekakšen kompromis med čolnom z ravnim dnom in izpodrivnim čolnom. Črka V ob tipski oznaki tega čolna pomeni, da ima več lastnosti čolna z ravnim dnom. Si želite plavati na jezeru, radi spinirate, hodite plavat z otroki, imate raje stabilnost kot vrtoglavo hitrost? Viking 460 V je za vas.

Največje število ljudi, ki je lahko na krovu, je odvisno od vode, v kateri bomo plavali. Čoln je opravil teste poljskega registra ladij z odličnimi rezultati in prejel oblikovno kategorijo C. Po pogojih te kategorije je lahko na krovu največ 5 oseb. V mirnejših vodah, s pogoji kategorije D, je lahko na krovu varno 6 oseb.

Viking 460 čoln je predlog za zahtevne ribiče, ki potrebujejo plovilo večje od Viking 390. V “460” lahko vgradimo večji motor, vplivamo na višji val. Lahko ga prilagodite tako, da nanj namestite več opreme, udobneje sedite z do štirimi ali petimi spremljevalci, namestite vrteči se sedež brez izgube prostora na čolnu, vlečete vodnega smučarja s seboj ali doživite še več dogodivščin.

Pri ustvarjanju Viking 460 smo želeli, da je varen, močan, vzdržljiv in maksimalno hiter čoln v svojem razredu. Želeli smo, da se uporablja v različnih vrstah gasilskih enot, policije, reševalnih in patruljnih služb.

Aluminij, uporabljen pri proizvodnji Vikinga 460, je višji standard kot pri modelih 330 in 390. Predvidevamo, da bo Viking 460 izpostavljen večjim obremenitvam, zato za njegovo konstrukcijo uporabljamo aluminij PA-13. Je zelo močna in korozijsko odporna aluminijeva zlitina v slani morski vodi. Tako kot pri izdelavi drugih tipov naših plovil, preziramo zakovice ali vijake. Struktura čolna je v celoti TIG in MIG varjena. Ta čoln standardno opremimo z ojačitvami na krmi, bokih in dnu. 3 mm debela aluminijasta pločevina se ne poškoduje niti ob trku s trdo oviro.

Viking 460V je potopljen le 25 cm. Začetna in popolna stabilnost je neprekosljiva z nobeno drugo enoto v tej kategoriji. Povsem ravno dno kokpita je postavljeno na trdno falcasto konstrukcijo, ki omogoča poljubno prilagajanje te enote različnim nalogam in namenom. Zaradi precej široke širine čolna lahko poljubno konfiguriramo položaj sedežev ali krmilne konzole v vzdolžni osi čolna, ne da bi to vplivalo na njegovo stabilnost. Tla so v celoti izdelana iz aluminijaste karo plošče, ki preprečuje drsenje. Zelo visoke stranice, prilagodljivost, ravna tla in prostoren kokpit postavljajo to enoto na prvo mesto v svojem razredu. Odličen čoln tako za storitve kot za ribiče.