Intuitivne in inovativne funkcije
V12 moč in zmogljivost

Prvi motor V12 v izvenkrmnem segmentu zagotavlja vrhunsko moč in zmogljivost v presenetljivo kompaktni velikosti. V kombinaciji s krmiljenim podvodnim ohišjem in enostavno in poenostavljeno namestitvijo zasnova omogoča, da se motor namesti na 27-palčne (68,5 cm) montažne nosilce, kar lastnikom čolnov omogoča, da na ogledalo namestijo toliko moči, kot jo potrebujejo.

Dvostopenjski avtomatski menjalnik

Dvostopenjski prenos omogoča enostaven prenos 600 konjskih moči v podvodno ohišje. Motor zagotavlja največji navor in pospešek v prvi prestavi, nato pa tiho prestavlja v drugo prestavo za učinkovito vožnjo in navdušujočo največjo hitrost. Brez onesnaževanja s hrupom pri prestavljanju. Brez omejitev. Samo gladka, impresivna moč.

Neodvisno, nadzorovano podvodno ohišje

Zahvaljujoč elektrohidravličnim krmiljenjem se krmilno podvodno ohišje takoj odzove na ukaze voznika. Brez premikanja motorja nad vodo ni motenj – le natančna okretnost v pristanišču in gladko, lahkotno krmiljenje v odprtih vodah.

Dvojni vijaki, ki se vrtijo proti vrtenju

Da bi izkoristili celoten potencial 600 KM, je bila izdelana nova serija dvojnih vijakov. Novi propelerji so zasnovani za vrtenje v nasprotnih smereh, s čimer čoln hitro in učinkovito pripeljejo v letalo, hkrati pa zagotavljajo izjemno krmiljenje in ekonomičnost porabe goriva pri srednjih hitrostih.

Izjemno gladko in tiho

Bolj robusten in izpopolnjen sistem pritrditve AMS (Advanced MidSection – Advanced MidSection) naslednje generacije ziblje blok motorja v kletko, da zaščiti hrup in vibracije, hkrati pa skrbno nastavi indukcijske zvoke in praktično odpravi hrup vbrizgavanja. 600 KM še nikoli ni zvenelo tako tiho.

Podatki o učinkovitosti delovanja V12 Verado
Varčnejša poraba goriva

Izvenkrmni motor V12 Verado je umerjen tako, da optimalno deluje na 87-oktanskem gorivu z uporabo dvojnih propelerjev, hidrodinamične zasnove in napredne optimizacije dosega (ARO), da bi bila poraba goriva čim bolj ekonomična. Testi so pokazali, da je motor pri potovalni hitrosti vozil 20% bolj ekonomično kot konkurenčni izdelek s primerljivo visoko močjo.

Rafinirana moč

Z vodilno delovno prostornino 7,6 litra v panogi in zmogljivo zasnovo s štirimi odmiki motor ustvarja izjemen navor, ki brez težav prenaša težke čolne v letalo. Ker je motor manj obremenjen, traja dlje za brezhibno zanesljivost.

Tiho in gladko

Izvenkrmni motor V12 Verado ponuja novo merilo za nemoteno in tiho delovanje. Tudi pri 600 KM sta zvok in vibracije primerljiva s tistimi pri izvenkrmnem motorju V8 Verado s 300 KM, zaradi česar je daleč najtišji motor v svojem razredu.

Zvok
V12 600 KM Verado30% tišji
Tekmovalec 425 KM
Plujte dlje: 20 % manjša poraba goriva pri potovalni hitrosti
V12 600 KM Verado
Tekmovalec 425 KM
Daljša plovba s potovalno hitrostjo: 15% večja potovalna hitrost pri Best Cruise MPG
V12 600 KM Verado
Tekmovalec 425 KM
Prednosti V12 Verado

Legendarna moč:7,6-litrski motor V12 zagotavlja zmogljivost, ki jo lahko resnično občutite: izjemen navor, hitrejši zagon glave in senzacionalno pospeševanje.

Daljši doseg:Dlje časa uživajte na vodi zahvaljujoč kalibraciji Advanced Range Optimization (ARO), ki natančno prilagodi dovod goriva za najboljšo možno učinkovitost med vožnjo s potovalno hitrostjo.

Bolj gladko in tišje:Vsak vidik motorja je nastavljen tako, da zmanjša hrup in motnje. Inovativna zasnova pokrova motorja ščiti vibracije in jim preprečuje, da bi prišli do čolna. To je najtišji visokozmogljivi izvenkrmni motor na trgu.

Odpornost proti koroziji:Izvenkrmni motorji Verado so zasnovani in zgrajeni tako, da prenesejo strogost slane vode; Zanje velja triletna garancija za korozijo.

OGLEJTE SI GALERIJO V12 VERADO

Specifikacije motorja na konjske moči

Konjska karcht
Verado 600 KM
Prostornina motorja (CID/CC)
 • 461
Delovna prostornina valja (L)
 • 7,6 l
Konfiguracija cilindra
 • V12
Maks.rpm pri polnem plinu
 • 5600-6400
Sistem polnilne tuljave A/W
 • 150 amper
Začetek
 • Električni zagon z zaščito SmartStart
Kontrola
 • Integriran elektrohidravlični servo volan
Dolžina gredi
 • 35″ / 889mm
 • 508 mm
 • 635 mm
 • 762 mm
Prestavno razmerje podvodno ohišje
 • 2.50:1
Suha teža najlažjega modela, ki je na voljo
 • 1260lbs / 572kg
Trim sistem
 • Obloga moči in nagib

Garancije 5 let.

Moč motorja KM / hp

600