POŠEVNA STENSKA NAPA SICCABO BLACK STRIPE 60 EVO A

  • Podrobnejši opis
  • Dodatne priloge
  • Sorodni izdelki
  • Nasveti

Podrobnejši opis

Poševna kuhinjska napa priznanega proizvajalca Siccabo zagotavlja dobro prezračevanje zraka v kuhinji in odstranjevanje nezaželenih vonjav. Poleg odzračevanja, napa v kuhinji predstavlja dodaten vir svetlobe in sicer z dvema 3 W LED žarnicama. Poskrbljeno je za tiho delovanje kljub večji zmogljivosti čiščenja zraka. Enostavno upravljanje na dotik omogoča hitro izbiro med tremi stopnjami odzračevanja. Napa deluje s pretokom zraka od 240 do 621 m3/h.

  • Energijski razred A.
  • Senzorsko upravljanje.
  • Majhen letni strošek porabe energije.

Enostavno vzdrževanje aparata

Nape s popolnoma ravno površino iz stekla ali nerjavečega jekla odlikuje veliko bolj enostavnejše čiščenje v primerjavi z napami, ki imajo veliko robov in so nepravilnih oblik. Najbolj učinkovito čiščenje je zagotovljeno že samo z namenskim čistilom, ki ji bo povrnil prvoten sijaj.

Manjša poraba energije

Kuhinjska napa Siccabo je zaradi inovativne tehnologije Optiflowmanjši porabniki energije, med delovanjem pa ne proizvaja močno intenzivnost glasov. Optimizirani sesalni kanali poskrbijo za maksimalno učinkovitost sesanja nape. Vstopne odprtine sesalnih kanalov so skonstruirane tako, da poskrbijo za boljučinkovito zajemanje pare in optimalno odstranjevanje vonjav iz kuhinje.

LED osvetlitev

LED žarnice ponujajo boljšo osvetlitev kuhališča in delovne površine, manjšo porabo električne energije in daljšo življenjsko dobo. Hkrati ponujajo prijetno ambientalno osvetlitev prostora.

Protipovratne lopute preprečujejo prehod zunanjega zraka

Protipovratne lopute so vgrajene na izpustu zraka iz nape ter preprečujejo prehod zunanjega zraka skozi cevni sistem nazaj v prostor npr. ob močnem vetru. Tako skozi kuhališče ne piha v prostor in ni prepiha.

Obtočna napa zagotavlja bolj čist zrak

Obtočna izvedba poskrbi, da za napo ni nobenega cevnega sistema, ki bi zrak odvedel na prosto in se zato prečisti v sami napi. Zato je za vse nape Siccabo možna tudi rešitev z namestitvijo filtra vonjav, ki nase veže vse prekomerne pare in vonjave, preko oglenega sita pa osvežen zrak izpusti nazaj v prostor.

Za najbolj učinkovito uporabo nape

Napo vključite še pred pričetkom kuhanja, tako se poveča njena zmogljivost. Prav tako jo pustite delovati vsaj 10 minut po končanem kuhanju, zato da se iz zraka odstranijo še zadnje vonjave. Ob uporabi nape ne odpirajte sočasno tudi oken v kuhinji. Najbolj pomembno pa je, da je napa enake širine kot kuhališče.

Kako zmogljiva naj bo nova napa?

Na odločitev najbolj vpliva velikost kuhinje. Pri njeni uporabi se ni mogoče izogniti malenkostnim izgubam pritiska, zato je dobro upoštevati nekaj pravil. Vedno se je potrebno držati priporočenega premera odvodne cevi, prav tako uporabljajte gladke cevi, saj se s tem zmanjša upor zraka. Poskrbite, da bo napeljava čim krajša in tem bolj ravna. V nasprotnem primeru pa naj bodo zavoji rahli brez ostrih sprememb smeri, saj bo zrak tako lažje prehajal skoznjo, izguba pritiska pa bo manjša.

Zmogljivejše, a tišje delovanje

Kuhinjska napa je oblikovana tako, da je kljub svoji zmogljivosti izredno tiha in se je komaj sliši. šumenje praviloma nastaja zaradi zvoka motorja in zračnega pretoka, ki je odvisen od protitlaka. Na to je treba biti pozoren kadar je daljši cevni sistem skozi katerega potuje zrak na prostost, cev pa naj bo čim bolj gladka ter optimizirana za kuhinjske nape. Prav tako glasno delovanje nape povzroča zmanjševanje samega izpuha nape ali uporaba neprimerne narebrene cevi.

Tehnične podrobnosti

BLAGOVNA ZNAMKA SICCABO
BARVA ČRNA
ŠIRINA 59.6 CM
VRSTA NAPE STENSKA
GARANCIJA 5 LET
PRETOK ZRAKA DO 621 M3/H
ENERGIJSKI RAZRED A
UPRAVLJANJE ELEKTRONSKO
GLASNOST DELOVANJA 65 DB
RAZRED UČINKOV. PRETOKA ZRAKA A
RAZRED UČINKOV. OSVETLJEVANJA A
LETNA PORABA ENERGIJE 40 KWH
RAZRED UČINKOV. FILTR. MAŠČOB C