GORENJE STENSKA KUHINJSKA NAPA WHC 923 E16X

 

Podrobnejši opis

Samostojna stenska kuhinjska napa Gorenje ima LED osvetlitev, in sicer dve svetili z močjo 6 W, zaradi česar je zagotovljena dobra osvetlitev kuhališča ter delovne površine. Odlično se obnese za filtriranje zraka in čiščenje vonjav v kuhinji. Poskrbljeno je za tiho delovanje kljub večji zmogljivosti čiščenja zraka. Enostavno upravljanje omogoča mehanska izbira nastavitev preko gumba, pri čemer je moč izbrati med tremi stopnjami delovanja. Ohišje nape je izdelano iz nerjavečega jekla, maščobni filter pa je iz pralnega aluminija s poliuretansko peno. Kuhinjska napa sodi v energijski razred B.

  • Obtočna ali odzračevalna.
  • Pločevina odporna na prstne odtise.
  • Vklopno izklopno stikalo osvetlitve.

LED osvetlitev

Najnovejši modeli nap zagotavljajo boljšo preglednost nad kuhališčem in njegovo okolico. Ekonomične LED diode ponujajo boljšo osvetlitev v primerjavi z ostalimi viri svetlobe, manjšo porabo energije, svetloba pa je bolj podobna naravni svetlobi. Njihova pomembna prednost je tudi daljša doba uporabnosti diod. S tem nape predstavljajo estetski in funkcionalen element kuhinje.

Obtočna napa zagotavlja bolj čist zrak

Napa prestreže zrak, ki je nasičen s paro in vonjavami ter ga očiščenega vrne v prostor. Napa vsesava zrak skozi ogleni filter, tu se iz njega odstranijo vse vonjave in para, ko je prečiščen se le-ta vrne nazaj v prostor. Odlikuje jih enostavna montaža in so več kot idealne za stanovanjske bloke. Enkrat do dvakrat letno je potrebna zamenjava oglenega filtra oz. odvisno od pogostosti uporabe kuhinjske nape.

Zmogljivejše, a tišje delovanje

Kuhinjske nape so skozi leta postale precej zmogljivejše, zato so v te namene uporabljeni materiali za zvočno izolacijo. Za dodatno zmanjšanje hrupa je priporočljivo, da namesto prožnih in rebrastih cevi uporabite okrogle in gladke cevi, saj pretok zraka skozi neravno notranjost povzroča večji hrup. Za zmanjšanje možnosti nabiranja kondenzata pa cev izolirajte.

Poliuretanska pena ujame skoraj vse nečistoče

Maščobne filtre Gorenje odlikuje edinstvena izdelava z dodatkom posebne poliuretanske pene, ki izloči do 98 % vseh mastnih delcev in ostalih nečistoč.

Ohišje nape brez prstnih odtisov

Za enostavno čiščenje površin nape iz nerjavnega jekla in vedno svetleč izgled poskrbi posebna TouchFree prevleka. Odlikuje jo preprečevanje vidnosti prstnih odtisov.

Za najbolj učinkovito uporabo nape

Napo vključite še pred pričetkom kuhanja, tako se poveča njena zmogljivost. Prav tako jo pustite delovati vsaj 10 minut po končanem kuhanju, zato da se iz zraka odstranijo še zadnje vonjave. Ob uporabi nape ne odpirajte sočasno tudi oken v kuhinji. Najbolj pomembno pa je, da je napa enake širine kot kuhališče.

Kako zmogljiva naj bo nova napa?

Na odločitev najbolj vpliva velikost kuhinje. Napa mora zrak v prostoru zamenjati deset do dvajsetkrat v eni uri. Pri njeni uporabi se ni mogoče izogniti malenkostnim izgubam pritiska, zato je dobro upoštevati nekaj pravil. Vedno se je potrebno držati priporočenega premera odvodne cevi, prav tako uporabljajte gladke cevi, saj se s tem zmanjša upor zraka. Poskrbite, da bo napeljava čim krajša in tem bolj ravna. V nasprotnem primeru pa naj bodo zavoji rahli brez ostrih sprememb smeri, saj bo zrak tako lažje prehajal skoznjo, izguba pritiska pa bo manjša.

Stopnje delovanja

  • stopnja: 238 m3/h
  • stopnja: 380 m3/h
  • stopnja: 520 m3/h

Tehnične podrobnosti

BLAGOVNA ZNAMKA GORENJE
BARVA INOX
ŠIRINA 90 CM
VRSTA NAPE STENSKA
GARANCIJA 5 LET
PRETOK ZRAKA DO 520 M3/H
ENERGIJSKI RAZRED B
UPRAVLJANJE MEHANSKO
GLASNOST DELOVANJA 63 DB
RAZRED UČINKOV. PRETOKA ZRAKA B
RAZRED UČINKOV. OSVETLJEVANJA A
LETNA PORABA ENERGIJE 60,4 KWH
RAZRED UČINKOV. FILTR. MAŠČOB A